marți, 5 februarie 2013

Intr-o zi cu soare si cu doua... gravitatii?

In seara asta, in lipsa de altceva mai bun de facut (daca e sa ignoram toate celelalte lucruri mai bune de facut pe care le aveam - si le am in continuare), am decis sa facem clatite cu cacao si sa ne uitam la un film.

Upside down, un film cu un trailer super tare, si care, din pacate, e un exemplu perfect de over-sell - under-deliver. Dupa un trailer care iti promite o poveste de dragoste frumoasa, intr-o lume fantastica, primesti un film cu o poveste mega-grabita, cu niste evenimente scurte si niste personaje fara niciun fel de profunzime.

Long story short, e povestea a doua planete, care au fiecare campul ei gravitational, care sunt cumva conectate (presupun ca se rotesc impreuna), si fiecare camp gravitational atrage mereu numai materia care ii apartine (de la oameni, la timbre, pana la... urina - you'll see). Oamenii din cele doua planete nu au voie sa interactioneze, pana cand doi copii se cunosc stand pe doua varfuri de munte opuse, si cand cresc mai mari se indragostesc.

Filmul e construit pe multe clisee, de la baiatul orfan si fata bogata, pana la corporatia mare si rea care face rau oamenilor. In afara de ideea super tare a gravitatiei duble, cu care oamenii s-au jucat destul de frumos (interactiunea dintre oameni - care fiecare are impresia ca celalalt e sus, felul in care se ridica diverse obiecte - cum ar fi fumul, birouri cu doua podele etc.), filmul nu prea mai are nimic original.

Un pseudo final te face sa crezi ca povestea de dragoste interzisa nu mai are nicio speranta, insa apoi in ultimele 5 minute totul se schimba absolut brusc, printr-o solutie mega simplista si inserata ca nuca in perete. Apoi vine deznodamantul povestii de dragoste fara niciun sens, cand afli pur si simplu ca ea e insarcinata si ca asta ii permite sa stea pe planeta lui (?!) si apoi ca nu-stim-cum lumea s-a schimbat si cele doua planete au devenit prietene. The end.

Pe imdb filmul are 6.4, eu i-am dat 6, pentru ca imi place Kirsten Dunst, si pentru ca ideea chiar a fost faina. Dar in rest... cred ca filmul putea fi prelungit macar un pic, sa fie mai explicite momentele importante, sa dezvolte mai bine personajele si povestea si sa ii dea un final decent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu