joi, 30 mai 2013

Jogging în Iași - the beginning

Lucrurile din care e alcătuită viața mea se schimbă, aș vrea să spun ușor ușor, dar nu e chiar adevarat. În ultimele 6 luni, puține lucruri au rămas neschimbate. Așa că a venit timpul să schimb câte ceva și la mine. Și să adaug niște rutine, să înlocuiesc niște obiceiuri vechi.

Așa că m-am apucat de alergat.
A început acum vreo lună jumate, nu-mi amintesc exact de ce sau cum a avut loc minunea. Dar cu niște adidași și o pereche de căști, a început o nouă activitate în viața mea.

Cam de cinci ori pe săptămână, o oră seara, de obicei de la 8 jumate, în funcție de program, mă echipez frumos, și pornesc. La început a fost interesant, am descoperit singură locurile potrivite, distanțele pe care le pot duce, ce muzică mă energizează. Apoi am început să mă și documentez pe net, să aflu despre papucii potriviți, mâncarea dinainte, cea de după, poziția corpului, chiar și gadgeturi pentru telefon.

Am fost foarte surprinsă să văd că sunt chiar oameni care fac asta, cel puțin în zona în care merg eu (pe splai Bahlui, malul cu facultățile). Mai ales seara, o mulțime de oameni, majoritatea de vârsta mea (dar sunt și mai învârstă, chiar și considerabil mai învârstă) vin pe splai să alerge. Un loc frecventat are beneficiile lui: șoferii claxonează mai puțin (side note: nu înțeleg claxonatul joggerilor. Nu e ca și cum alergăm pe strada sau ceva. Majoritatea oricum au căști în urechi și abia aud claxonul. I really don't get it), oamenii se holbează mai puțin evident, câinii nu sunt o problemă deloc, și e motivant să vezi pe cineva care aleargă mai repede ca tine.

Când am vazut că există chiar un grup de oameni stabil care fac jogging, am zis că de ce să nu ne întâlnim și pe net, pe Facebook mai exact, să fie un loc să putem împărtăși idei, articole interesante, și, de ce nu, într-un viitor poate nu prea îndepărtat, să fim o comunitate :) Așa că a apărut pagina Jogging in Iași momentan mică de tot, pentru ieșenii interesați de jogging.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu